tips-for-easier-cleaningWeinig mensen maken graag schoon, maar de meeste mensen willen ook niet tussen de rommel en het vuil leven. Met huisdieren en/of kinderen in huis, heb je vaak nog extra werk om het huis aan de kant te houden. Maar als je enkele zaken in acht neemt, hoeft poetsen niet zo’n vervelende klus te zijn en ben je er zo mee klaar. Hier volgen 3 tips om die schoonmaakbeurt sneller, makkelijker en efficiënter te laten verlopen.

Tip 1: Maak een plan op

Regelmaat is belangrijk in het leven, zo ook in het plannen van vervelende klusjes zoals poetsen. Plan je schoonmaakbeurt, indien mogelijk, altijd op dezelfde dag en tijdstip. Maar niet getreurd als het een keertje niet lukt, je moet soms ook aan jezelf denken en gewoon de stad intrekken met vriendinnen, ook al was het net kuisdag. Probeer die verloren tijd dan wel achteraf in te halen, of poets op z’n minst de belangrijkste delen van het huis zoals de keuken en badkamer. Werk altijd volgens hetzelfde patroon: eerst opruimen – dan stof afnemen – vervolgens de keuken en badkamer poetsen – en tenslotte de vloer. Eens je een routine eigen maakt, gaat het op den duur nog zo vlot om het hele huis te poetsen. Heb je echt weinig tijd? Probeer dan elke dag iets te doen.

Tip 2: Verdeel en heers

Je huisgenoten maken er ook een rommeltje van, het is dus niet meer dan logisch dat iedereen zijn deel doet. Spreek af wie welke taak op zich neemt en wanneer die klaar moet zijn. In het beste geval werk je met z’n allen samen op dezelfde moment en pakt iedereen één of meerdere ruimtes aan. Betrek ook zeker je kinderen, laat hen zelf hun speelgoed opruimen en als ze oud genoeg zijn kunnen ze hun eigen kamer poetsen.

Tip 3: Gebruik een goede allesreiniger

Als je met tien verschillende busjes en flesjes aan de slag gaat, maak je het alleen maar moeilijker. Kies één krachtige allesreiniger voor het hele huis, behalve voor het toilet en de parketvloer natuurlijk.