make-vacuuming-enjoyableDe vloeren, tapijten en meubels stofzuigen is vaak een langdradig en intensief klusje, je moet telkens het snoer veranderen van stopcontact, de bak of stofzuigerzak ledigen, verschillende keren over hetzelfde plekje gaan en allerlei borstels en accessoires monteren op de slang. Maar toch is het nodig om minstens één maal per week de stofzuiger boven te halen om het huis stof en vuilvrij te houden. Mensen met huisdieren of allergieën moeten vaker stofzuigen. Met deze tips wordt dit verveld karweitje een stukje aangenamer.

Tip 1: zet een raam open

Die vieze stofzuigerlucht gaat zo weg als je een raam openzet terwijl je stofzuigt. Als je allergisch bent, doe je er goed aan om in de ochtend te stofzuigen met het raam open, omdat er dan minder pollen in de lucht hangen.

Tip 2: doe voorbereidend werk

Ruim eerst alle rommel en speelgoed van de kinderen op voor je begint met stofzuigen, anders moet je telkens bukken en verlies je veel tijd. Hou huisdieren eventjes buiten of in een andere ruimte zodat je efficiënt het honden- of kattenhaar kunt opzuigen en ze niet in de weg lopen.

Tip 3: onderhoud je stofzuiger

Niets is zo vervelend als een stofzuiger die zuigkracht verliest, waarbij je verschillende keren over hetzelfde plekje moet gaan om alle viezigheid op te zuigen. Maak de filters van je stofzuiger regelmatig schoon (minstens om de vijf beurten) en vervang de zak als die vol zit. Als je een stofzuiger zonder zak hebt, maak dan telkens het reservoir leeg.

Tip 4: zet een leuk muziekje op

Freddy Mercury leerde ons stofzuigen op ‘I Want to Break Free’, en dat is een heel goed idee! Een vervelend klusje zoals stofzuigen wordt een heel stuk aangenamer als je favoriete meezinger op de achtergrond speelt!

Tip 5: kies een moment dat niemand in de weg loopt

Stofzuigen doe je best als de kinderen niet thuis zijn en er niemand in de weg loopt, zodat je je volledig kunt concentreren op je taak en snel klaar bent.